Întotdeauna devotat.

Examene microscopice

Examene microscopice

Examenul microscopic la ORTOVET se bazează pe performanţa microscopului – dotat cu accesorii pentru examen în câmp întunecat (DFM) sau în lumină polarizată, dar şi pe profesionalismul operatorilor – instruiţi în România şi Franţa.
Detalii…

Anestezie inhalatorie

chirurgie21

Anestezia cu isofluran sau sevofluran reduce riscul chirugical permiţând intervenţii chirurgicale la pacienţii bătrâni, cu insuficienţă cardiacă, hepatică, renală şi la cei cu leziuni severe pe organe vitale.
Detalii…

Cancer: diagnostic şi tratament

Cancer - diagnoza si tratament

Diagnosticul cancerului nu este uşor, necesitând examinări complexe. Terapia este întotdeauna urgentă.
Detalii…

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Chirurgie ortopedică

Chirurgie ortopedica 1
Chirurgie ortopedica 2

La ORTOVET realizăm remedierea fracturilor cu fixatori metalici interni sau externi, cu bandaje rigide, din fibre de sticlă, laminectomii şi hemilaminectomii pentru decompresie medulară în tratamentul leziunilor de coloană vertebrală.
Detalii...

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Examen cardiologic

Examen cardiologic

Electrocardiograma, evaluarea tensiunii arteriale, a sunetelor cardiace şi respiratorii, evaluarea regimului de viaţă, a factorilor de mediu, ecocardiograma şi alte examene serologice şi radiologice.
Detalii…

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Radiologie digitală

Radiologie digitala 1
Radiologie digitala 2

Avantajele radiografiei digitale cu captură directă (DR) la ORTOVET:
  • rezoluţie şi contrast excepţionale
  • rapiditate în obţinerea formei finale a radiografiei
  • expunere la radiaţii mult redusă.

Detalii...

Ecografie Doppler

Ecografie Doppler

Calitatea examenului ecografic este asigurată de calificarea şi experienţa medicului şi de performanţa echipamentului. Ecograful Esaote MyLab 30 Gold, pe care lucrăm la ORTOVET, continuă să fie cel mai apreciat din clasa sa. Buletinul de examinare este însoţit de fotografii sau filme, în format electronic, cu dimensionări şi adnotări relevante.

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Stomatologie veterinară

stomato 1s

Bolile dentare sunt printre cele mai intalnite afectiuni cu care se confrunta medicul veterinar in practica de zi cu zi. Multe dintre ele produc discomfort si unele chiar si dureri animalelor de companie. La clinica veterinara ORTOVET punem pe primul loc bunastarea pacientilor nostri. De aceea, oferim o gama larga de servicii de stomatologie.

Detalii... 

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Despre ORTOVET

poza siteŞi oamenii sunt membri ai regnului animalia. Dar unii consideră că, în afară de oameni, celelalte animale sunt simple obiecte aflate la dispoziţia noastră pentru a fi, după voie, transformate în hrană, îmbrăcăminte sau alte produse, ori folosite în satisfacerea unor nevoi umane de divertisment, securitate sau confort psihologic. Pentru mulţi dintre noi, animalele ar merita consideraţie numai în măsura în care sunt utile oamenilor; inteligenţa, afecţiunea, dar, mai ales, suferinţa animalelor ar putea fi ignorate în continuare, deşi azi ştim că acestea există şi niciun specialist serios nu le mai contestă.

ORTOVET a fost creat pentru a-i sprijini pe cei care doresc să ajute dezinteresat animalele, considerându-le fiinţe demne de respect şi compasiune. La ORTOVET acționăm numai în favoarea animalelor.

ORTOVET pune în practică principiile AVAR - Association of Veterinarians for Animal Rights (Asociaţia Veterinarilor pentru Drepturile Animalelor). AVAR, devenită acum HSVMA (Humane Society Veterinary Medical Association) îşi propune să echilibreze interesele oamenilor cu interesele specifice ale animalelor ne-umane.

Cercetare si Invatamant

Declaratii de pozitie AVAR 

Folosirea animalelor ne-umane în cercetare

AVAR accepta ca oamenii doresc sa îmbunatateasca conditiile în care vietuiesc. Exista, de asemenea, o înclinatie puternica de a afla mai mult despre cum functioneaza lumea în general si cei care o populeaza. AVAR recunoaste ca animalele ne-umane au fost folosite timp de multi ani în speranta dobândirii de noi cunostiinte despre diverse procese biologice. Desi s-au aflat multe lucruri, costul etic implicat, exprimat prin suferinta si moartea animalelor ne-umane, a fost si este astronomic. 

Chestiunea este complicata si de perceptia dominanta ca utilizarea animalelor ne-umane în cercetare este indispensabila pentru îmbunatatirea starii noastre de sanatate, pentru cresterea longevitatii si confortului nostru. Constienta ca este nerealist sa fie acoperite toate aspectele unui astfel de subiect printr-o declaratie de pozitie, AVAR se opune, din punct de vedere filozofic, utilizarii animalelor ne-umane în cercetari care nu urmaresc un beneficiu al animalelor individuale afectuate. Cu toate ca AVAR accepta ca prin folosirea animalelor ne-umane în cercetare se pot obtine rezultate utile, AVAR nu crede ca scopul scuza mijloacele. AVAR nu accepta ca filozofia utilitarista a sacrificarii câtorva pentru binele multora e justificabila moral, indiferent de specia în discutie. Intre animalele umane si cele ne-umane nu exista diferente morale relevante, care sa justifice tratamentul atât de radical diferit aplicat animalelor ne-umane. AVAR insista ca diferentele acceptate uzual între oameni si celelalte animale sunt, în mare masura, arbitrare si bazate pe prejudecati. Indiferent de criteriul ales pentru a marca o granita de diferentiere, aproape totdeauna vor fi unii oameni care vor cadea în afara granitei si unele animale ne-umane care vor satisface criteriul.

 AVAR promoveaza încetarea „dependentei” noastre (de fapt, doar o perceptie subiectiva) de folosirea animalelor ne-umane în cercetare. Acesata folosire duce la un rau provocat animalelor, materializat prin: suferinta (mentala si/sau fizica), pierderea functionalitatii, îmbolnavire deliberata, durere, conditii de adapostire improprii speciei, izolare de congeneri în cazul speciilor sociale, moarte.

AVAR este constienta, totusi, ca cercetarea cu folosirea animalelor ne-umane în aceasta maniera va continua în viitorul previzibil. Ca urmare, pâna se va ajunge ca fiintele umane sa plaseze animalele ne-umane în propria lor sfera de preocupare etica serioasa, AVAR recomanda reforma în urmatoarele directii:

1.               extinderea legislatiei, în vederea controlului si monitorizarii cercetarii care foloseste toate animalele, vertebrate si nevertebrate;

2.               aplicarea stricta a legislatiei referitoare la animale ne-umane folosite în cercetare;

3.               formarea unor baze de date nationale sau intentionale, care sa ajute cercetatorii sa evite dublarea inutila a unor directii de investigare;

4.               re-alocarea progresiva a finantarii, de la studiile bazate pe metode invazive aplicate animalelor ne-umane catre cautarea concertata de metode alternative;

5.               dezvoltarea cercetarii clinice si epidemiologice, cu accent pe masuri preventive, în locul celor curative;

6.               oprirea imediata a unor directii de cercetare, deoarece costul moral, exprimat prin suferinta si moartea animalelor ne-umane, nu poate fi compensat prin beneficiile prezumptive obtinute. In aceasta categorie pot intra:

a.                       utilizarea agentilor de blocare neuro-musculara, fara o anestezie adecvata;

b.                       inducerea, fie intentional, fie ca parte inevitabila a unui studiu, a unei dureri severe neatenuate (cu implicatia ca este necesara o definire a calificativului de „severa”);

c.                       utilizarea animalelor ne-umane pentru studiul comportamentului uman;

d.                       utilizarea animalelor ne-umane pentru studiul dependentei de droguri;

e.                       utilizarea animalelor ne-umane pentru studiul traumatismelor.

ORTOVET pune în practica principiile AVAR.

Descoperiți Cronicile ORTOVET Excelsior. Scrise, fotografiate și filmate zi de zi...

hiero1