Cosmetice

Declaratii de pozitie AVAR

Utilizarea animalelor ne-umane pentru testarea si fabricarea de produse cosmetice, sapunuri si alte produse similare de uz caznic

AVAR se opune ferm utilizarii animalelor ne-umane, sau a unor parti din corpul lor, în testarea si fabricarea produselor cosmetice, sapunurilor si altor produse similare si ingredientr de uz casnic. AVAR considera ca nu exista nici un argument acceptabil moral care sa justifice supunerea animalelor ne-umane la durere, suferinta sau moarte pentru a satisface vanitatea omului.

Desi AVAR apreciaza reactia industriei de profil prin alocarea de bani pentru surse alternative, AVAR considera ca tendinta actuala eludeaza obiectivul corect. AVAR nu doreste doar reducerea numarului de animale ne-umane folosite si nici înlocuirea animalelor vii cu culturi de tesuturi provenind de la animale care au fost omorâte pentru a preleva tesuturile. AVAR solicita industriei de profil sa renunte complet la folosirea animalelor ne-umane si a partior din corpul lor, deoarece aceasta folosire este intila si inumana. In prezent, exista numeroase produse care nu au fost testate si nu necesita testare pe animale ne-umane, nu contin ingrediente de la animalele ne-umane si reprezinta alternative la oferta actuala de pe piata.