Întotdeauna devotat.

Examene microscopice

Examene microscopice

Examenul microscopic la ORTOVET se bazează pe performanţa microscopului – dotat cu accesorii pentru examen în câmp întunecat (DFM) sau în lumină polarizată, dar şi pe profesionalismul operatorilor – instruiţi în România şi Franţa.
Detalii…

Anestezie inhalatorie

chirurgie21

Anestezia cu isofluran sau sevofluran reduce riscul chirugical permiţând intervenţii chirurgicale la pacienţii bătrâni, cu insuficienţă cardiacă, hepatică, renală şi la cei cu leziuni severe pe organe vitale.
Detalii…

Cancer: diagnostic şi tratament

Cancer - diagnoza si tratament

Diagnosticul cancerului nu este uşor, necesitând examinări complexe. Terapia este întotdeauna urgentă.
Detalii…

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Chirurgie ortopedică

Chirurgie ortopedica 1
Chirurgie ortopedica 2

La ORTOVET realizăm remedierea fracturilor cu fixatori metalici interni sau externi, cu bandaje rigide, din fibre de sticlă, laminectomii şi hemilaminectomii pentru decompresie medulară în tratamentul leziunilor de coloană vertebrală.
Detalii...

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Examen cardiologic

Examen cardiologic

Electrocardiograma, evaluarea tensiunii arteriale, a sunetelor cardiace şi respiratorii, evaluarea regimului de viaţă, a factorilor de mediu, ecocardiograma şi alte examene serologice şi radiologice.
Detalii…

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Radiologie digitală

Radiologie digitala 1
Radiologie digitala 2

Avantajele radiografiei digitale cu captură directă (DR) la ORTOVET:
  • rezoluţie şi contrast excepţionale
  • rapiditate în obţinerea formei finale a radiografiei
  • expunere la radiaţii mult redusă.

Detalii...

Ecografie Doppler

Ecografie Doppler

Calitatea examenului ecografic este asigurată de calificarea şi experienţa medicului şi de performanţa echipamentului. Ecograful Esaote MyLab 30 Gold, pe care lucrăm la ORTOVET, continuă să fie cel mai apreciat din clasa sa. Buletinul de examinare este însoţit de fotografii sau filme, în format electronic, cu dimensionări şi adnotări relevante.

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Stomatologie veterinară

stomato 1s

Bolile dentare sunt printre cele mai intalnite afectiuni cu care se confrunta medicul veterinar in practica de zi cu zi. Multe dintre ele produc discomfort si unele chiar si dureri animalelor de companie. La clinica veterinara ORTOVET punem pe primul loc bunastarea pacientilor nostri. De aceea, oferim o gama larga de servicii de stomatologie.

Detalii... 

Un serviciu medical
logoOrtovetExcelsior

Despre ORTOVET

poza siteŞi oamenii sunt membri ai regnului animalia. Dar unii consideră că, în afară de oameni, celelalte animale sunt simple obiecte aflate la dispoziţia noastră pentru a fi, după voie, transformate în hrană, îmbrăcăminte sau alte produse, ori folosite în satisfacerea unor nevoi umane de divertisment, securitate sau confort psihologic. Pentru mulţi dintre noi, animalele ar merita consideraţie numai în măsura în care sunt utile oamenilor; inteligenţa, afecţiunea, dar, mai ales, suferinţa animalelor ar putea fi ignorate în continuare, deşi azi ştim că acestea există şi niciun specialist serios nu le mai contestă.

ORTOVET a fost creat pentru a-i sprijini pe cei care doresc să ajute dezinteresat animalele, considerându-le fiinţe demne de respect şi compasiune. La ORTOVET acționăm numai în favoarea animalelor.

ORTOVET pune în practică principiile AVAR - Association of Veterinarians for Animal Rights (Asociaţia Veterinarilor pentru Drepturile Animalelor). AVAR, devenită acum HSVMA (Humane Society Veterinary Medical Association) îşi propune să echilibreze interesele oamenilor cu interesele specifice ale animalelor ne-umane.

Sterlizare

Declaraţii de poziţie AVAR 

Sterilizarea animalelor de companie

Actuala criza a suprapopulaţiei de pisici, caini si alte animale ne-umane este o preocupare majora a AVAR. Desi exista unele controverse asupra intrebarii daca nu cumva contracepţia impusa lezeaza un drept individual al animalului, AVAR considera ca suprapopulaţia din prezent este o tragedie provocata de om si care necesita o corectare in maniera cea mai umanitara, dar eficace, posibila. 

in prezent, pentru majoritatea acestor animale, forma de contracepţie cea mai eficace si acceptabila umanitar este sterilizarea chirurgicala. Este o procedura 100% eficace si rezonabil de sigura. Are si efecte suplimentare benefice pentru sanatatea animalului, de exemplu reducerea riscului de carcinom mamar si piometru la caţele, reducerea riscului de neoplasm testicular la caini si reducerea riscului de cancer uterin la iepuroaice. Cu toate acestea, AVAR considera ca nu acestea sunt principalele argumente pentru promovarea sterilizarii chirurgicale, deoarece aceata linie de argumentaţie ar putea conduce la justificarea altor manopere chirurgicale mutilante, pe baza unor beneficii dubioase pentru sanatatea pacienţilor. 

Contracepţia prin manipularea hormonala este inacceptabila pentru AVAR in majoritatea cazurilor, deoarece, comparat cu sterilizarea chirurgicala, nu este atat de eficace, e posibil sa aiba un potenţial mai mare de utilizare gresita sau nepotrivita si poate predispune animalul la boli precum piometrul si cancerul. Pana la noi descoperiri, sterilizarea chirurgicala, executata corespunzator, de catre personal calificat, este metoda preferata de AVAR pentru prevenirea gestaţiilor nedorite la pisica, caine si multe alte animale. 

Recent, comunitatea medicala veterinara si a organizaţiilor de protecţie a animalelor ne-umane a pus in discuţie varsta minima, aparent arbitrara, de 6 luni pentru sterilizarea chirurgicala a cainilor si pisicilor. Deoarece, la momentul cand sunt adoptate din adaposturi, multe animale au varsta sub 6 luni, acestia nu sunt sterilizaţi la momentul adopţiei. Experienţa a dovedit ca mulţi nu sunt sterilizaţi ulterior si li se permite reproducerea, ingreunand si mai mult problema adopţiilor, problema pe care ar fi trebuit s-o usureze. 

Informaţiile  asupra fezabilitaţii sterilizarii la varsta frageda sunt in curs de acumulare. Astfel de intervenţii chirurgicale ar permite adaposturilor sa elibereze pentru adopţie numai animale sterilizate. Desi datele sunt preliminare, pana acum nu exista dovezi privind un risc crescut asociat sterilizarii timpurii la caine si pisica, chiar de la varsta de 2 luni. in unele cazuri, informaţia e nesistematica, bazata pe mai mult de doua decenii de practica; in alte cazuri, e bazata pe cerecetari clinice si experimentale. Totusi, AVAR nu considera potrivite experimente care folosesc animale crescute special pentru a evalua sterilizarea la varsta frageda. Chiar daca la finalul acestor experimente animalele sunt adoptate, iar nu omorate, oricum ar intra in competiţie cu altele, omorate in adaposturi pentru ca nu au fost adoptate. 

AVAR recomanda ca toate pisicile, cainii, iepurii si multe alte animale sa fie sterilizate chirurgical la momentul adopţiei (din adaposturi). Deoarece aceste animale nu pot fi eliberate spre adopţie inainte de a implini 2 luni si deoarece se pare ca nu exista probleme fundamentale in a efectua sterilizarea chirurgicala in acel moment, cel puţin in cazul pisicilor si cainilor, aceasta poate fi o componenta importanta a efortului de prevenire a tragediei generate de suprapopulaţie. Aceasta procedura trebuie, de asemenea, recomandata de veterinari clienţilor care se prezinta cu pui de pisica sau de caine din alte surse. 

Mai mult, in concepţia AVAR criza suprapopulaţiei are in prezent o magnitudine atat de grava incat inmulţirea deliberata, de catre om, a oricaror pisici, caini, iepuri si alte specii, indiferent daca sunt metiţi sau asa numite animale de rasa pura, trebuie limitata la nivelul necesar supravieţuirii speciei. Indiferent de intenţie, reproducţia deliberata va contribui la marirea problemei suprapopulaţiei, iar AVAR considera ca avem obligaţia sa punem deoparte preferinţele personale, pentru a corecta situaţia de care suntem responsabili. Oamenii care doresc pisici, caini, iepuri si alte animale de companie trebuie incurajaţi sa le adopte din adaposturi, pana la depasirea crizei suprapopulaţiei.

  ORTOVET pune in practica principiile AVAR.

Descoperiți Cronicile ORTOVET Excelsior. Scrise, fotografiate și filmate zi de zi...

hiero1