Întotdeauna devotat.

%PM, %25 %854 %2012 %21:%Feb

Ella

Written by
Rate this item
(8 votes)

Ella a fost prezentata la ORTOVET cu paraplegie (paralizia membrelor posterioare). Radiografia nu a fost edificatoare asupra leziunilor medulare. Tratamentul cu antiinflamatoare steroidiene nu a ameliorat semnificativ starea.

Examenul RMN a evidentiat o hernie de disc intre vertebrele T13 si L1. Maduva apare comprimata datorita ocuparii a pana la 40% din calalul medular cu material de disc extrudat.

0622ADDF
S-a executat o hemilaminectime  la nivelul T13 - L1, pe partea dreapta, cu conservarea stabilitatii intervertebrale si curatirea completa a canalului medular de fragmentele de disc extrudate. La 4 zile dupa operatie, Ella isi recapatase controlul asupra sfincterelor si reincepea sa stea in patru picioare, si chiar sa paseasca, sprijinita lateral dreapta.

IMGP5283p

La o saptamana dupa operatie,

IMGP5289p

Ella mergea pe patru picioare, dadea din coada si isi recapatase pofta de viata!

IMGP5290p

Read 5163 times Last modified on %PM, %23 %538 %2013 %13:%Feb
dr. Liviu Gaita

medic veterinar

doctor în medicină veterinară, teza „Aplicații ale analizei fractale în examenul anatomopatologic al proceselor tumorale”

membru fondator HSVMA Humane Society Veterinary Medical Association
membru AMVAC, PeTA

inginer aeronave

Domenii aprofundate:

-oncologie clinică veterinară

-cardiologie clinică veterinară

-inteligența artificială, rețele neuronale artificiale, inteligența de roi, etica practică / AI, deep learning. swarm intelligence, practical ethics; http://www.lapunkt.ro/author/liviugaita/ 

 

Descoperiți Cronicile ORTOVET Excelsior. Scrise, fotografiate și filmate zi de zi...

hiero1