Întotdeauna devotat.

%PM, %18 %810 %2012 %21:%Aug

# 41 Există dovezi ale conștienței la insecte. Nu devenim absurzi îndemnând oamenii să nu omoare insecte?

Written by
Rate this item
(5 votes)

A conștientiza includerea insectelor în rândul animalelor nu înseamnă că uciderea lor nu este niciodată justificabilă. Ca pentru toate amenințările împotriva unei ființe, sunt valabile regulile auto-apărării. Dacă insectele amenință bunăstarea cuiva într-o manieră netrivială, filozofia drepturilor animalelor nu se opune eliminării lor.

10-Most-Alien-like-Insects-on-Earth-001

Pesticidele și erbicidele sunt folosite frecvent pentru distrugerea în masă a insectelor. Pe de o parte, aceasta se poate justifica prin principiul auto-apărării, pe de altă parte trebuie să fim conștienți de efectul negativ, semnificativ, asupra mediului, asupra altor animale (care nu ne fac rău) și, în final, asupra sănătății noastre. (Vezi #59 pentru mai multe despre insecticide).

Nu este, însă, absurd să încercăm să minimizăm suferința pe care o provocăm sau o generăm.

DG

„Ar trebui să începem să resimțim suferința muștelor și a altor insecte care se zbat să se elibereze din hârtia adezivă. Există alternative care evită suferința.” Michael W. Fox (Vice-Președinte HSUS)

Vezi și #39, 40,59

Read 1925 times Last modified on %PM, %18 %849 %2012 %22:%Aug
dr. Liviu Gaita

medic veterinar

doctor în medicină veterinară, teza „Aplicații ale analizei fractale în examenul anatomopatologic al proceselor tumorale”

membru fondator HSVMA Humane Society Veterinary Medical Association
membru AMVAC, PeTA

inginer aeronave

Domenii aprofundate:

-oncologie clinică veterinară

-cardiologie clinică veterinară

-inteligența artificială, rețele neuronale artificiale, inteligența de roi, etica practică / AI, deep learning. swarm intelligence, practical ethics; http://www.lapunkt.ro/author/liviugaita/ 

 

Descoperiți Cronicile ORTOVET Excelsior. Scrise, fotografiate și filmate zi de zi...

hiero1