Întotdeauna devotat.

Radiologie digitala

Written by
Rate this item
(17 votes)

 

digivex

Radiologia digitală prin captură directă de imagine prezintă avantaje importante față de radiografiile cu expunere pe film:

  • rezoluție și contrast excepționale
  • rapiditate în obținerea formei finale a radiografiei
  • expunere la radiații mult redusă
  • stocare și transfer ale radiografiei - mult mai ușoare
  • cost redus

La ORTOVET radiologia este integrată procesului de diagnostic și tratament al pacienților ORTOVET. Se efectuează o examinare radiologică atunci când se stabilește de către un medic ORTOVET că radiografia poate fi utilă în precizarea diagnosticului sau în stabilirea rezultatului unei intervenții terapeutice (de exemplu o intervenție chirurgicală de ortopedie). Executarea unei radiografii de control după efectuarea intervențiilor chirurgicale ortopedice este procedură standard la ORTOVET.   Tarife . 

O clasă specială de investigații radiologice pe care le efectuăm sunt cele cu substanță de contrast, in special cele pentru identificarea compresiilor medulare (mielografii), pentru care folosim iopamidol și a incidentelor de tranzit digestiv, pentru care folosim sulfat de bariu. Aceste investigații presupun expuneri repetate, la intervale bine precizate de timp și impun proceduri auxiliare cu risc semnificativ (este necesară completarea unui formular de Acord informat):

  • mielografia - anestezie generală, totdeauna
  • examenul cu bariu - tranchilizare, uneori.

Pentru moment, la ORTOVET nu este organizat un serviciu de radiologie care să efectueze radiografii la cerere. Totuși, în interesul pacienților, se execută radiografii pe bază de trimitere scrisă de la alt cabinet veterinar, cu specificarea expunerilor solicitate, NUMAI PE BAZĂ DE PROGRAMARE TELEFONICĂ prealabilă.

Iată câteva exemple de radiografii efectuate pe aparatul Digivex 40 din dotarea ORTOVET:

Giurcovici Lucky 2
Sandu9

Sandu2
Johny Marze

 

 

Read 5262 times Last modified on %PM, %28 %651 %2013 %16:%Dec

medic veterinar

doctor în medicină veterinară, teza „Aplicații ale analizei fractale în examenul anatomopatologic al proceselor tumorale”

membru fondator HSVMA Humane Society Veterinary Medical Association
membru AMVAC, PeTA

inginer aeronave

Domenii aprofundate:

-oncologie clinică veterinară

-cardiologie clinică veterinară

-inteligența artificială, rețele neuronale artificiale, inteligența de roi, etica practică / AI, deep learning. swarm intelligence, practical ethics; http://www.lapunkt.ro/author/liviugaita/ 

 

More in this category: Lista neagra a clientilor abuzivi »

Descoperiți Cronicile ORTOVET Excelsior. Scrise, fotografiate și filmate zi de zi...

hiero1