Întotdeauna devotat.

Rex: o tentativa de vindecare a jigodiei cu ribavirina, prima la ORTOVET

Written by
Rate this item
(7 votes)

Rex a fost vaccinat de familia sa adoptiva, dar veterinarul a folsit un vaccin de calitate mai slaba si, din nefericire, rezultatul vaccinarii nu a fost bun. In general, numai aproximativ 85% dintre cainii vaccinati dezvolta imunitate protectoare, chiar cand vaccinarea se face in conditii optime. 15 din 100 caini vaccinati raman vulnerabili si, daca intra in contact cu o sursa masiva de virus, se pot imbolnavi.

P1020019m2

Cert este ca Rex s-a imbolnavit de jigodie.

Pentru prima data la ORTOVET, incercam sa-l vindecam suplimentand tratamentul clasic prin adaugarea de ribavirină si vitamina A.

Detalii depre aceste noi optiuni de tratament al jigodiei (maladia Carre, distemper) aici. Monitorizarea medicala stricta se impune in cazul administrarii de ribavirina, pentru a fi siguri ca efectele sale adverse sunt in limite acceptabile. Nici administrarea de vitamina A nu este lipsita de riscuri, supradozarea fiind periculoasa.

Familia sa adoptiva asteapta cu speranta sa-l vada pe Rex sanatos, inapoi acasa...

P1020020m

Read 2564 times Last modified on %AM, %03 %434 %2013 %11:%Jan

medic veterinar

doctor în medicină veterinară, teza „Aplicații ale analizei fractale în examenul anatomopatologic al proceselor tumorale”

membru fondator HSVMA Humane Society Veterinary Medical Association
membru AMVAC, PeTA

inginer aeronave

Domenii aprofundate:

-oncologie clinică veterinară

-cardiologie clinică veterinară

-inteligența artificială, rețele neuronale artificiale, inteligența de roi, etica practică / AI, deep learning. swarm intelligence, practical ethics; http://www.lapunkt.ro/author/liviugaita/ 

 

Descoperiți Cronicile ORTOVET Excelsior. Scrise, fotografiate și filmate zi de zi...

hiero1